Over mij

Els Demuynck,

is geboren en getogen in West-Vlaanderen, getrouwd en mama van 2 dochters.
Anderen zeggen over mij dat ik empatisch en een doorzetter ben. Ik straal rust uit. 
Velen herkennen mij ook aan mijn hartelijke lach.
Daaraan voeg ik openheid toe om nieuwsgierig naar mogelijkheden te kijken.

“Jij bent een stille.”

Dat is het soort opmerkingen waar ik vroeger niet zo blij van werd. Het voelde als een tekortkoming en ik deed er dan ook alles aan om mij aan te passen. Zonder veel succes.

Toen ik leidinggevende was, vertelde de begeleider bij een teambuilding dat ‘introverte mensen ook potentieel hebben om leidinggevende te zijn’. Dat is voor mij het moment waarop ik voor de eerste keer expliciet die waardering voor andere kwaliteiten bij leidinggeven hoorde uitspreken.  Het gaf mij ook het gevoel dat ik daar echt iets te doen heb, dat het niet iets is wat ik mij inbeeld.

Tegenwoordig is er al meer informatie te vinden over introversie. Het is helpend om een taal te hebben waarmee je dingen kan kaderen, om zo dichter bij elkaar te kunnen komen.

Ondertussen hoor ik in de zin ‘Jij bent een stille’ de (h)erkenning van mijn kwaliteiten. Ik vind het zelf heel inspirerend als anderen hun verhaal willen brengen en wil dan ook mijn stem daarvoor inzetten: anderen inspireren.

Als leidinggevende vond ik het heel waardevol dat ik anderen via verschillende vlakken kon ondersteunen in het beste van zichzelf geven. Dat wil ik doen voor mijn dochters. Dat wil ik graag verderzetten vanuit Sioe.
Ik heb een groot geloof in potentieel. Ik vind het een kunst om je potentieel te laten floreren. Mensen die zichzelf datgene geven waardoor hun potentieel tot zijn recht komt, getuigen van sterkte.

De naam ‘Sioe’

komt van ‘I see you’.

Het staat voor voelen wat er werkelijk speelt.
Als alles er mag zijn, kan duurzame verandering op gang komen.

Sioe gaat over gezien worden voor wie je echt bent. Authentiek, los van sociaal wenselijk gedrag of welk ideaalbeeld ook. 
Gehoor geven aan je verlangen en op zoek gaan naar een manier om daarmee aan de slag te gaan die voor jou past.

En met een knipoog: Sioe soon! Tot binnenkort!

Els Demuynck

Waarheen je ook gaat, ga met je hele hart.